Alcaldia

Miquel Palomeras i Anglada

Alcalde de Sales de Llierca

Benvinguts a la Web del poble de Sales de Llierca,

Sales de Llierca és un municipi rural situat a la comarca de La Garrotxa i encaixat entre les valls dels rius Llierca i Borró. És un municipi petit en població (134 habitants) però gran en superfície (36,5Km2).

Una de les característiques principals es la nostra tipologia totalment disseminada, és a dir totes les cases es troben disseminades pel territori. La part on es concentra més població és en el veïnat que s´ha anat desenvolupant a l’entorn de l’església parroquial de Sant Martí on hi ha la plaça, l’edifici de l’Ajuntament, un espai públic amb un parc infantil i el Casal del poble on s’hi fan totes les activitats lúdiques i culturals que el  poble organitza.

El valor que més apreciem els salencs és el nostre entorn natural i la pau i tranquilitat que es respira en cada un dels racons que configura el nostre poble. Aquest entorn i aquesta pau és el que volem preservar per damunt de tot i deixar-ho com a llegat per les generacions futures.

Entre les activitats que podeu desenvolupar en el nostre municipi, destaca el senderisme per multitud de caminets dignes de ser recorreguts. Cal dir que el 75% del nostre terme municipal està situat dins l’Espai d’Interés Natural de l’Alta Garrotxa. Com a llocs d’interes per visitar destaca les esglésies romàniques de Santa Cecília de sadernes, Sant Grau d’Entreperes, Sant Andreu de Gitarriu i Sant Miquel de Monteia. Totes elles han estat restaurades els últims anys.

Tot seguit us oferim un seguit d’informacions que esperem siguin del vostre interés.